30 maart 2008

Goeiemoggel Fokkiefoon

Onze vlaamse vrienden hebben ook een Goeiemoggel gevonden. De Fokkie. een briljante tegenhanger van Douwe Egberts waarin een man niet uit zijn woorden komt. Vandaag konden de Belgen hun vrienden wakker laten bellen op dezelfde toon als Fokkie. Gewoon omdat de klok een uur vooruit ging.

iBar

Hoe briljant is dat? De i-Bar. Daar waar je contact maakt met de bar, schijnt het licht op.

25 maart 2008

Breastbump...

Zoals bekend hou ik van streetvertising. Reclame op straat, voor iedereen bereikbaar, maar vooral het innovatieve visualizen om mensen aan het denken te krijgen. Zo vind ik dat ook van deze campagne in India. Wat vinde gij ervan?

24 maart 2008

Een vrolijk pasen

Het is pasen en dus tijd om even lekker te surfen om te zien wat er allemaal op het web gebeurt.

Wil je bijvoorbeeld je auto pimpen, doe dat met een magnetisch stickertje.
Nu hebben we onwijs veel huisvuil en moeten we twee weken wachten tot een aardige meneer van de gemeente gescheiden per afvaltype (eerst de groen, dan het grofvuil) de zooi op komt halen. Welnu, in de VS is alles anders. Getuige het feit dat je met 1 telefoontje een commerciele junk service kunt bellen. Dus ik heb ze geprogrammeerd staan: 1-800-GOT JUNK!! Jiehoeee


Of heb je altijd je eigen luchtje gewild? Maak er nu een van jouw eigen DNA. Pluk een haar uit je hoofd, stuur deze op naar de VS en je ontvangt een haute couture flesje Personalised DNA.

ROLF/ ROB:
Zoekingangen voor onze sessie:
- time saving for busy consumers
- advertising idea to get the attention

21 maart 2008

De kwaliteit van diensten gaat achteruit...

De kwaliteit van diensten gaat achteruit.

Kreeg je vroeger nog de vraag of je koffie/ thee of misschien iets anders wilt in een vliegtuig. Dan is het tegenwoordig allemaal gestandaardiseerd. Afgemeten hoeveelheden drank in de grotere kroegen, meer lucht in zakken chips en nog veel meer voorbeelden van service gebaseerd op rekenmodellen die uit de computer rollen.

Hoe groter de organisatie, hoe meer je moet structureren en organiseren om eenzelfde servicelevel te behalen. De service wordt daar niet meer bepaald door de lokale helden, de medewerkers in de winkel of het bijkantoor, maar worden gestuurd door de holdings. Kunnen we het dan nog wel hebben over service, of is dat een afgemeten beleid waarin operational excellence heerst? Hoe bewaak je de kwaliteit van je service en hoe ga je om met situaties op lokaal niveau. Of zijn het alleen de lokale ondernemers die vanuit hun enthousiasme en ondernemersschap CRM gevoelsmatig bedrijven?

Medewerkers zijn vaak initiatiefrijk en hebben goeie ideeën, maar worden soms tegengehouden door de organisatiestructuur. Ga maar na bij jezelf. Je komt terug van vakantie en wilt het beter doen dat je het voor je vakantie deed. Je wilt werkzaamheden anders aanpakken, efficiënter werken, meer tijd besteden aan development. Kortom, waardevolle initiatieven die na een paar weken inzakken als de werkdruk weer zijn normale ritme heeft bereikt.

Bij Google wordt 20% van de tijd verwacht dat je aan het brainstormen bent over nieuwe ideeen. Maak je service tastbaar. Zorg ervoor dat de dienst niet alleen emotie is (bijvoorbeeld vakantie of een ritje op de kartbaan) maar biedt een foto ter nagedachtenis. Op vakantie kopen vakantiegangers een lokale souvenir. Maar waarom biedt je als touroperator niet iets tastbaars aan waarmee je nogmaals herinnert wordt aan de fijne vakantie.

Een loyalty kaart als een goldcard is als een rode vlek voor een stier, voor vrouwen. Mensen houden ervan om te laten zien hoe rijk of belangrijk ze zijn. Bij sommige restaurants krijg je nog steeds lucifers bij de betaling. Alleen, hoe vaak maakt een man nog indruk op een vrouw met lucifers wanneer zij om een vuurtje vraagt? Restaurants zouden daarom andere methoden moeten ontwikkelen om hun naam te verspreiden. Zo bieden hoteliers toiletartikelen aan zakenreizigers. Alleen merendeel van deze reizigers is van het mannelijk geslacht. Waarom leg je niet iets op de hotelkamer neer wat gebruikt kan worden tijdens meetings, om te laten zien in wat voor luxe kamer je bent geweest.

20 maart 2008

mooi initiatief vh CBS

Wil je weten wat je buren verdienen?

klik hier: www.cbsinuwbuurt.nl

mooie actie van het CBS. Alleen jammer dat je nog geen criminaliteitsgegevens kunt vinden.
Maar ach, het is een begin.

De web toekomst volgens Leo Burnett

18 maart 2008

Dé campagnes van de laatste tijd




De energie van de wereld gaat nooit op getuige deze reclame.

Guido Gihaux
Ook een bijzondere manier om te attenderen op borstkanker....


Gewoon om je lekker te maken....

09 maart 2008

08 maart 2008

Wagenpark uitgebreid

Mag ik u voorstellen:

Renault Megane Hatchback, 1.5DCI september 2005. features: nav, airco, panoramadak, alles d'r op en d'r aan...

01 maart 2008

Pepsi magic

Guido Gihaux

Web 1.0 was Commerce
Web 2.0 is People
Web 2.0 seems to be like Pink Floyd lyrics; It can mean different things to different people, depending on their state of mind (bron: Kevin Maney)

Voor alle marketeers onder ons heb ik mijn belangrijkste punten op een rijtje gezet:
· Er zijn geen producten meer op het web, alleen oplossingen
· Het is niet wat consumenten willen maar waarom consumenten het willen
· Focus op de Longtail: focus niet op het centrum maar op de complete range
· We hebben de controle over ons merk niet meer, we loodsen de consument nog slechts door de markt.
· We communiceren niet meer eenrichtingsverkeer, het is een continue dialoog geworden met de consument
· We hebben het juiste antwoord niet totdat we het hebben geëxperimenteerd. Het ontwikkelen en uitvoeren van online campagnes vereist testen om te zien of het werkt.

Het veranderende “eco-systeem” (medialandschap met verschillende devices en communicatiemiddelen. Denk aan Twitter, Weblogs, RSS, reviews, Social Networks, SEM, SEO. Maar ook aan de apparaten waarachter uw consument zit. De pc is niet achterhaald, maar is uitgebreid met PDA's, iPhone, communicatiezuilen, interactieve billboards. De consument is op meerdere manieren uitgebreider online).

· Uw bedrijf is niet meer zender, maar ook ontvanger.
· Het aantal contactmomenten groeit en wordt op verschillende manieren verkregen
· Klanten leven in een multi-tasking wereld met meerdere mogelijke communicatie connecties
· Om hierin te slagen, moeten we op de verschillende plekken zijn, met de relevante content
· Het goede nieuws: de nieuwe wereld is driven by content…online, … en we zijn altijd al de betere contentverschaffers geweest
· Nu moeten we onze traditionele marketing denken: van Merk -> klant, ombuigen naar het betrekken van consumenten in de dialoog. Raak in gesprek met de consument. Niet op een afstandelijke manier en pas op: hij praat terug... Pas dan ben je in dialoog.